Ruben in een Notendop

  • Ruben Strobbe | 32 jaar
  • Geboren in Tielt, getogen in Beernem
  • Stier
  • Opgewekte Dolfijn (totem)
  • Wettelijk samenwonend met Julie
  • Papa van Remi (°april 2018)
  • Secretaris Rugbyclub Beernem
  • Graag onder de mensen. Samen bereiken we meer.

Jeugd en loopbaan

Ik ben geboren op 12 mei 1986 in Tielt en groeide op in Beernem.
Na mijn geboorte speelt mijn hele leven zich af in Beernem. Ik beleefde hier mijn kinderjaren, jeugd, puberteit … ik liep hier school en deed hier werkervaring op.

Ik groeide op in de Stationsstraat, en trok als kleuter naar school in De Zonnebloem waar ik verder mijn lagere schoolcarrière doorliep. Daarna startte ik mijn middelbare schoolcarrière in middenschool Sint-Lutgart in Beernem en trok vervolgens naar het VHSI in Brugge. Daar studeerde ik af in de opleiding Handel en maakte mijn eindwerk over het Beernemse bedrijf Salubris, die mij kans bood om in eigen gemeente werkstage te lopen. Aan de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (nu Vives) behaalde ik mijn lerarendiploma Informatica, Geschiedenis en Project Algemene Vakken en specialiseerde mij verder in informatica. Op het einde van mijn opleiding besloot ik nog een extra stage te doen en gaf ik enkele weken les aan de meisjes van de gemeenschapsvoorziening De Zande Beernem. In 2008 startte ik mijn loopbaan als leraar in hotelschool Spermalie Brugge en Land- en Tuinbouwinstituut Oedelem. Vervolgens werkte ik van 2010-2015 als ICT-coördinator in Hotel-, Bakkerij- en Slagerijschool Ter Groene Poorte in Brugge.
Sinds begin 2015 ben ik kabinetsmedewerker bij vice-eersteminister Kris Peeters.

Passie voor politiek

De interesse in politiek groeide tijdens mijn opleiding tot geschiedenisleraar. In de lessen werden we aangespoord om meningen te vormen en argumenten te bedenken over maatschappelijke thema’s. We analyseerden lokale en internationale kwesties, en legden verbanden tussen het heden en verleden. We debatteerden over geopolitiek maar evengoed simuleerden we een gemeenteraad met wisselende meningen over mobiliteit, veiligheid, zorg, en invulling en onderhoud van openbare ruimte … Daarover met elkaar in debat gaan, dat lag me wel.

Ook mijn tijd bij Scouts Beernem, was voor mij een leerrijke periode. Ik was leider en groepsleider van 2004-2011 en daarna t.e.m. 2013 blies ik mee als adjunct-districtscommissaris bij Scouts & Gidsen Vlaanderen nieuw leven in de teloorgegane gewestwerking district Duinse Polders. Dat is nu nog steeds actief.
Met de bij de jeugdbeweging aangeleerde skills en een jeugdige schwung wilde ik mij sociaal en politiek engageren.
In 2012 was het tijd voor mijn eerste deelname als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van op de 8ste plaats op de CD&V-lijst werd ik verkozen met 577 voorkeursstemmen.

Sinds 2013 zetel ik in de Beernemse gemeenteraad en werd ook aangeduid als politieraadslid bij zone Het Houtsche Beernem, Oostkamp en Zedelgem.
Via de raad van bestuur van sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo volg ik het sociale woonbeleid op in Beernem en de hele Brugse regio.

Intussen heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Mijn werk als gemeenteraadslid bleef niet onopgemerkt. Begin 2015 werd ik kabinetsmedewerker bij Vicepremier Kris Peeters. En eind 2016 mocht ik warmlopen om de schepensjerp over te nemen van ere-parlementslid Luc Goutry. Intussen ben ik bijna 2 jaar schepen en OCMW-voorzitter. Als schepen bevoegd voor Sociaal Beleid kom ik heel wat onder de mensen. Met goesting wil ik mij opnieuw inzetten voor Beernem en de Beernemnaar in ons West-Vlaanderen.

Daarom ben ik kandidaat op 14 oktober en vraag ik graag uw stem: